Erfarne håndværkere – et must i produktionen

Jeg arbejder i et stort dansk medicinalfirma i Kalundborg – så kan du nok selv gætte firmanavnet.

Jeg vil fortælle om en sjov hændelse vi havde her i forbindelse med nedlukningen i sommer. Vi havde en del justeringer/ ændringer og reparationer, der skulle foretages på vores produktionsanlæg og derfor valgte vi at lukke produktionen ned i et par uger. Ledelsen vurderede, at det bedst kunne betale sig i den periode, da en del af vores kollegaer alligevel skulle afvikle ferie.

Til daglig, når produktionen kører derudaf, er der en masse forholdsregler, der skal tages i forbindelse med indtræden i produktionslokalerne. Man producerer i henhold til GMP-reglerne (Good Manufacturing Practice – god fremstillingspraksis). Der er virkelig mange forholdsregler, som man skal forholde sig til og overholde, men når der ikke produceres, så er reglerne væsentlig lempet.

Vi havde bestilt nogle håndværkere, der helt sikkert var dygtige til deres job, men det var tydeligt, at de ikke var vant til at færdes i et produktionsmiljø indenfor medicinalindustrien. Nå, men de fik løst opgaven og alt var godt – dog manglede de et par enkelte justeringer, som de kun kunne udføre, mens produktionen var i gang, så for 14 dage siden stod der pludselig en håndværker midt i det hele.  Han var bare gået ind i produktionslokalet, som han havde gjort, da produktionen lå stille, så det kan nok være, at teamlederen fik travlt med at få håndværkeren ud igen og få iværksat nogle rengøringsprocedurer. Heldigvis havde håndværkeren ikke nået at røre noget, så vi slap med skrækken – men alligevel, så har den hændelse sat nogle tanker i gang og jeg fik som opgave at komme med en løsning, så den slags hændelser ikke kunne opstå igen.

Jeg gik i gang med at surfe på nettet og fandt frem til HRS.AS, der er en smede- og maskinvirksomhed, som har mange års erfaring med løsninger til produktions- og serviceindustrien og er vant til at samarbejde med medicinalindustrien. De forsikrede mig om, at alle deres medarbejder færdes hjemmevant i Medicinalindustrien samt Fødevareindustrien og er bekendte med alle reglerne.

Ih, hvor jeg glæder mig til at tage imod HRS.AS på mandag og måske skal de på sigt bistå med rådgivning og projektstyring