Depressionsbehandling hjalp mig til en bedre hverdag

Føler du dig ked af det og nedtryk? Har dit liv været uoverskueligt over en længere periode, og føler du dig opgivende? De fleste mennesker oplever symptomer på depression igennem livet. En depression kan være vidt forskellig fra person til person, men ens for alle kræver det depressionsbehandling for at komme ud på den anden side, og vende tilbage til hverdagen.

Jeg har selv haft en depression for ca. 2 år tilbage. Små problemer føltes pludselig meget store, og jeg havde svært ved at komme ud af sengen om morgenen. Efter tre uger, med både opfordring fra venner og familie, besluttede jeg mig for at søge hjælp. Lægen anbefalede mig depressionsbehandling, og jeg kontaktede efter en uge en psykoterapeut.

Forløbet for depressionsbehandling

Jeg startede i depressionsbehandling, og allerede efter få gange, fik jeg det bedre. Min krop reagerede både fysik og psykisk på min depression. Jeg følte mig ofte svimmel, og psykoterapeuten forklarede mig hvordan den fysiske og psykiske smerte ofte hænger sammen.

Depressionsbehandlingen varede over en længere periode, hvor vi snakkede om alt fra små til store problemer. Jeg fik en masse værktøjer der gjorde min hverdag nemmere, ikke bare i den svære periode, men værktøjer fra min depressionsbehandling jeg kan bruge resten af mit liv. Det var et stille og roligt forløb, hvor jeg beskrev mine tanker og følelser i forbindelse med min depression.

Psykoterapeuten hjalp mig til at bryde et adfærdsmønster der ikke var godt for mig, som vi sammen fandt frem til via depressionsbehandling. Jeg har efterfølgende anbefalet depressionsbehandling til flere af mine venner og bekendte i forbindelse med svære perioder i deres liv.

Gennemgår du selv en svær periode med håbløshed, eller er du pårørende til en person der har en depression, så søg hjælp igennem samtaleterapi.